Over

Wat is WIDM Exam?

WIDM Exam is een programma voor Windows (vanaf XP) waarmee testen en executies zoals in de televisieserie Wie is de Mol? kunnen worden gemaakt.
Hiermee kun je je Wie is de Mol-uitje net weer een stukje realistischer maken. Het thema is voor zover mogelijk nagemaakt van de echte Wie is de Mol, maar meer thema’s zijn beschikbaar, waaronder die van De Mol op VIER en Qui est la Taupe.
Het voordeel van WIDM Exam is dat WIDM Exam zich aan de gebruiker aanpast in plaats van andersom. Er zijn vele opties om de test persoonlijk te maken.

Eigenlijk is er te veel om op te noemen, dus neem vooral zelf een kijkje.

Mocht er toch nog iets zijn wat er niet in zit, maar er wel in zou moeten zitten, stuur dan een e-mail (Contact in het menu). Suggesties zijn altijd welkom!

Waarom bestaat WIDM Exam?

Zelf heb ik in het verleden ook Wie is de Mol met een groep gespeeld. Destijds heb ik het programma van Meilof Veeningen gebruikt. Hoewel het prima werkte, was het thema al redelijk gedateerd en waren er een paar dingen die ik graag anders wilde (pasvragen in plaats van jokers). Toen besloot ik: Waarom maak ik niet zelf iets voor Wie is de Mol? En zo is WIDM Exam ontstaan. Door de jaren heen is het programma uitgebreid met veel meer functionaliteit. De reden hiervoor is simpel: Ik geloof dat de software zich aan de gebruiker moet aanpassen, en niet andersom. Ik liep tegen limitaties aan, anderen hopelijk niet. Om deze reden hoor ik graag van anderen (en jou, mocht je WIDM Exam gebruiken) wat ze van WIDM Exam vinden en wat er beter kan.